jueves, 26 de mayo de 2011

Hospital Dr. Peset: La "bolsa interna" se considera promoción interna.


Artículo publicado por el sindicato STEPV-intersindical en su página web en fecha 24.5.11
La Direcció del H Peset considera que el “bolsín” es aplicable a la promoció interna 
 
El Gerent del Departament del H Peset , en contestació a una impugnació presentada per la Intersindical Salut-Iv, argumenta que  es poden adjudicar nomenaments per promoció interna en aplicació de la disposició addicional 1ª de la borsa, coneguda com “borsa interna” o “bolsin”
 
La Intersindical Salut va tenir constància de l’adjudicació d’un nomenament temporal per a la categoria de  Gestió de la Funció Administrativa (Grup B) a una persona amb plaça en propietat en la categoria d’auxiliar administratiu (Grup D); un nomenament de duració inferior a un mes, que posteriorment i casualment ha estat prorrogat . Aquest nomenament, per promoció interna temporal, es va realitzar en aplicació de la disposició addicional 1ª de l’Ordre de borsa, el “bolsin”.
Des del sindicat, hem interpretat l’ordre de borsa en el sentit que, l’única via prevista per a la promoció interna temporal és la regulada per l’article 7 de l’ordre de borsa i, en qualsevol cas, sempre per a nomenaments superiors a tres mesos. En el seu dia es va pactar aquesta condició per a què l’adjudicació de nomenaments per promoció interna no causara un perjuí excessiu al funcionament dels serveis, ja que, com sol dir-se, una adjudicació per aquesta modalitat suposa “desvestir un sant per vestir un altre”.
La prova de què fem la interpretació correcta de la norma, i així ho demostra la pràctica habitual, és que mai s’ha obert un termini per la inscripció en la borsa interna pel personal estatutari fix.
En conseqüència, la Intersindical presentà escrit d’impugnació del nomenament i per a sorpresa nostra, la Direcció contesta que, “En la citada disposició addicional 1ª no s’estableix  en cap cas que el personal estatutari fix no puga accedir a aquest tipus de nomenaments.”.
Doncs bé, si la direcció interpreta la norma en funció dels seus interessos, acaba d’obrir “la Caixa de Pandora”, que siga per tots i totes. Des de la Intersindical Salut-Iv  instem a tot el personal estatutari fix, que aspire a un nomenament per promoció interna, a que acudeixca al Departament de Personal a presentar el seu curriculum i a exigir l’adjudicació d’un nomenament. Però cal exigir-ho!!!
24/05/2011

No hay comentarios:

Publicar un comentario